Naslovna slika

Nakit i druge stvari

U radnom okruženju satovi, prstenje, ogrlice, viseće minđuše i drugi nakit predstavljaju brojne opasnosti. Mogu da se uhvate u rotirajuće mašine, a pošto su uglavnom napravljeni od metala, mogu da provode struju. Zamislite da se naginjete nad motorom koji radi sa visećom ogrlicom, mogao bi da se zakači za kaiš ventilatora i povućie vas u rotirajuće delove. Ako se nakit ne uništi i otkine, može ozbiljno da vas povredi.

Prsten ili sat mogu nenamerno da dovedu do kratkog spoja u električnom kolu, da se brzo zagreju i da vas ozbiljno opeku ili da izazovu varnicu zbog koje bi baterija mogla da eksplodira. Prsten se takođe može zakačiti za pokretne delove, slomiti kost prsta ili čak istrgnuti prst iz ruke.

Da biste bili sigurni, uvek skinite sat, prstenje i nakit pre početka rada. Ne samo da je bezbednije ukloniti ove predmete, već se vaše dragocenosti neće oštetiti ili izgubiti.

Mobilni telefon, alat i druge stvari nemojte da držite u otvorenim džepovima radnog odela jer mogu da ispadnu i oštete vozilo ili da se zaglave u rotirajuće delove. Oštri predmeti mogu da ogrebu vozilo. Najbolje je da tokom rada ne ostavljate ništa u džepovima i pregradama radnog odela.

Nakit i druge stvar

Takodje pogledajte

Preporuka za video

Pregled osvetljenja na vozilu
youtube - Test lambda sonde