Naslovna slika

Zaštitna oprema za vozila

Zaštitna oprema za vozila štiti osetljiva područja od slučajnog oštečenja tokom popravke i servisiranja. Rad na vozilima podrazumeva proces ispitivanja i zamene delova uz upotrebu alata, opreme i hemikalija. Sve ove aktivnosti mogu da oštete vozilo ako se ne preduzmu odgovarajuće mere predostrožnosti.

Prekrivači blatobrana, sedišta, volana i tepiha najčešće se koriste za zaštitu vozila tokom servisiranja.

Prekrivači blatobrana predstavljaju zaštitni sloj koji se koristi za pokrivanje blatobrana i prednje maske kada se radi u motornom prostoru. Rad u delu motornog prostora zahteva upotrebu mnogih alata, opreme ulja i hemikalija. Zbog nepristupačnosti, serviseri često moraju da se naslone preko blatobrana ili prednje maske. Prekrivači blatobrana štite od neželjenih oštećenja. Obično su napravljeni od izdržljive tkanine ili fleksibilne pene koja apsorbuje udarce i štiti delove vozila oko motornog prostora od oštećenja. Dizajnirani su tako da se uklapaju preko blatobrana i branika. Unutar prekrivača nalaze se magneti koji olakšavaju postavljanje.

Prekrivači sedišta, volana i tepiha štite od masti, ulja i prljavštine. Napravljeni su od materijala na bazi plastike i platna koji mogu da spreče slučajno oštećenje osetljivih materijala u unutrašnjosti vozila. Koriste se za jednokratnu upotrebu. Nikada ne ostavljate alat u zadnji džep. Kada sednete na vozačevo sedište, oštar alat kao što je odvijač može da probije prekrivač i ošteti presvlaku sedišta.

Uvek treba da koristite odgovarajuću zaštitu kako bi ste sprečili slučajna oštećenja vozila tokom popravke i servisiranja. Prekrivači blatobrana, sedišta, volana i tepiha bi trebalo da budu prve stvari koje se stavljaju, a poslednje koje se uklanjaju kada radite na vozilima.

Takodje pogledajte

Preporuka za video

youtube - Provera servo ulja
youtube - Releji - ispitivanje