Naslovna slika

Bezbedna upotreba alata i opreme

Bezbedna upotreba alata i opreme je neophodna kako bi se sprečile povrede i oštećenja. Alati su najbolji prijatelji servisera, ali ako se zloupotrebe, mogu da povrede ili ubiju. Nesrećama je potreban samo trenutak da se dogode, dok oporavak može potrajati ceo život.

Kad god koristite alat ili radioničku opremu, uvek prvo razmislite o bezbednosti. Uvek se pridržavajte uputstva za upotrebu alata i opreme, uključujući korišćenje preporučene lične zaštitne opreme.

Svi serviseri obavezno moraju da prođu obuku za pravilnu i bezbednu upotrebu alata i opreme. Pre upotrebe pregledajte alate i nikada nemojte koristiti oštećene alate. Neispravan alat i opremu prijavite nadređenima, izdvojite i obeležite da nisu za upotrebu. Neispravni alati su opasni i mogu da dovedu do povrede i nesreće. Tokom rada alat i opremu koristite prema nameni i uputstvu. Ako se alati i oprema zloupotrebljavaju, možete ih oštetiti ili potencijalno povrediti sebe i druge. Nakon upotrebe pregledajte i očistite alate. Uvek vratite alat na svoje mesto.

Vi ste odgovorni za svoju bezbednost, zato ne zaboravite da radite bezbedno.

Takodje pogledajte

Preporuka za video

youtube - Zamena stabilizatora
youtube - Provera ravnosti glave motora